Publicerad den Lämna en kommentar

(Nästan) papperslös utebingo

I stället för att ta ut pappersbingolappar och pennor eller laminera en uppsättning bingorutor, gör en (nästan) papperslös version där du kan ta till vara möjligheterna med utomhuspedagogik.

Gör övningen som par- eller grupparbete. Ge först eleverna i uppgift att bygga ett rutnät på en vit duk, med hjälp av pinnar, t.ex. 4 x 4 rutor.

Använd en bingolapp på papper, håll i den eller placera den på en specifik plats, t.ex. fastbunden runt en trädstam. Alternativt kan gruppen först få titta på bingobrickan en viss tid (använd ett timglas för mer spänning), eller så får en i taget från gruppen komma och titta på pappret och försöka memorera det som finns på bingobrickan. För mer rörelse när det är kallt, ge tilläggsinstruktionen att eleverna t.ex. ska springa runt ett träd/sten, eller träffa en trädstam med en kotte, eller balansera över en trädstam (eller annan rörelseaktivitet) varje gång de/någon i gruppen ska titta på lappen.

När eleverna är klara kan man fortsätta jobba genom att fråga frågor om det som finns på duken eller leka den traditionella Kim’s lek (ett föremål tas bort så länge alla blundar – vilket föremål saknas?).

Vill du träna främmande språk med dina elever så kan du använda en bingolapp med kombinationen bild och text. Vi använde uppgiften i finska som främmande språk och här finns bingobrickan jag gjorde:

Lämna ett svar